Най-малко 8311 цивилни са станали жертва на руската инвазия в

...
Най-малко 8311 цивилни са станали жертва на руската инвазия в
Коментари Харесай

Украйна: Най-малко 8311 са цивилните жертви на руската агресия


Най-малко 8311 цивилни са станали жертва на съветската инвазия в Украйна, твърди украинската прокуратура. Според Организация на обединените нации пък над 14 милиона към този момент са напуснали домовете си.

Най-малко 8311 цивилни са станали жертва на съветската инвазия в Украйна. Това разгласи основният прокурор на страната Андрий Костин. Костин добави още, че ранените са 11 хиляди. " Но ние знаем, че действителната цифра е доста по-висока, тъй като към момента нямаме достъп до някои окупирани територии ", добави той.

Според Костин през последните два месеца в са открити повече от 700 тела на починали, 90% от които са цивилни. " Почти във всеки град, във всяко село на Харковска област открихме места, където са били убити украински цивилни жители ", сподели още украинският основен прокурор.
Редакцията предлага
Организация на обединените нации: над 14 милиона украинци са напуснали домовете си

По данни на Службата на Върховния комисар за правата на индивида към Организация на обединените нации в интервала от 24 февруари до 13 ноември цивилните жертви на спора са 6 557, а ранените - 10 074. Повече от половината от тези случаи са в Донецка и Луганска област, пишат от организацията на Организация на обединените нации, а действителните цифри " евентуално са доста по-високи, защото процесът на инспекция продължава ".

Костин уточни още, че основната прокуратура на Украйна е почнала следствие против 216 съветски военнослужещи. 17 от тях са военнопленници. Списък на закононарушенията, в които са обвинени те, включва, преднамерено ликвидиране на цивилни и полово принуждение.

По данни на Организация на обединените нации от началото на войната над 14 милиона украинци са напуснали домовете си. Над 7,8 милиона са избягали в други европейски страни, а повече от 6,5 милиона са били принудени да се реалокират в други елементи на Украйна.

Руските офанзиви оставиха милиони с стеснен достъп до ток, вода и отопление

Хуманитарните провокации стават все по-сериозни в следствие от на Украйна.

" През последните седмици вълната от офанзиви против енергийната инфраструктура принудиха страната да наложи изключителни спирания на електрозахранването във всички украински райони ", пишат от Службата на Върховния комисар за правата на индивида. " Милиони хора са изправени пред непрекъснати спирания на електрозахранването, а дефицитът на сила се отразява и на изпомпването на вода, което добавя предходните провокации, пред които са изправени милиони хора, с цел да получат достъп до чиста вода и да включат отоплителните системи в домовете си. "  

Същевременно Международна организация по енергетика (МААЕ) заяви за нови детонации край - най-голямата атомна централа в Европа. Русия и Украйна си размениха обвинявания кой е виновен за тях. Директорът на МААЕ предизвести, че сходна ескалация е извънредно рискова, който и да е виновен за нея. " Както съм казвал доста пъти преди: Играете си с огъня! ", сподели Гроси и прикани за прекъсване на " тази полуда ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР