Най-малко 83 души бяха убити, а 160 - ранени, при

...
Най-малко 83 души бяха убити, а 160 - ранени, при
Коментари Харесай

Конфликт между двама мъже в бежански лагер в Дарфур взе 83 жертви

Най-малко 83 души бяха убити, а 160 - ранени, при принуждение сред араби и чернокожи в суданската провинция Западен Дарфур, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на лекарска организация.

Сред жертвите има дами и деца. Насилието продължава спорадично през днешния ден, макар че ситуацията стартира да се успокоява, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сблъсъците избухнали в петък, когато двама мъже се сбили в бежански лагер. Единият от тях - негър, намушкал смъртоносно с нож другия - арабин.

В възмездие арабски милиции нападнали бежанския лагер и други селища в региона. Сред убитите е жител на Съединени американски щати, който дошъл в Дарфур преди по-малко от два месеца, с цел да види фамилията си.

В цялата провинция Западен Дарфур до ново разпореждане е въведен полицейски час, който е в действие непрестанно.

Судан е ръководен от преходно държавно управление с присъединяване на военни и цивилни по неуверения си път към демокрацията. Сблъсъците в Дарфур са предизвикателство за напъните на суданските управляващи да сложат завършек на избухнали преди десетилетия размирен придвижване в западната област и други райони, множеството от чиито поданици са принудени да населяват бежански лагери.

Насилието в Дарфур стартира да се усилва през последните месеци. На този декор мироопазващата задача на Организация на обединените нации в суданската област стартира да се изтегля на 1 януари - развой, който би трябвало да завърши доникъде на тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР