Най-малко 800 души участват днес в протести на "жълтите жилетки"

...
Най-малко 800 души участват днес в протести на "жълтите жилетки"
Коментари Харесай

Около 800 души участват в демонстрации на жълтите жилетки в Париж

Най-малко 800 души вземат участие през днешния ден в митинги на "жълтите жилетки " в Париж. Това заяви радио "Франс енфо ", като се базира на префектурата на полицията.

Мнозинството от участниците в протестното придвижване се събраха в региона на катедралата "Сакре Кьор " на Монмартър. Акцията във Версай, която, както се предполагаше, трябваше да стане най-многобройната, събра едвам няколко десетки стачкуващи. Както означават локалните медии, апелите да се излезе през днешния ден във Версай може да са били маневра за похищение на вниманието.

Френското министерство на вътрешните работи заяви, че за опазването на публичния ред са мобилизирани към 4000 служители на реда и жандармеристи, в това число над 1200 в Париж.

ДПА отбелязва, че през вчерашния ден и през днешния ден е имало обособени демонстрации на "жълтите жилетки ".

Около 100 души се събраха в Страсбург на моста "Европа " покрай границата с Германия. Те провокираха краткотрайно нарушаване на превоза, преди да дойдат силите за сигурност, заяви "Франс енфо ".

В южния град Перпинян 36-годишен лидер на автомобил умря от раните си нощес, откакто се удари в камион, участващ в митингите.

Забавяния в автомобилното придвижване имаше и на югозапад в региона на границата с Испания.

През последните седмици общонационалните демонстрации наподобява губят инерция, отбелязва ДПА.

Вчера френският парламент утвърди нови разноски, чиято цел е да успокоят протестиращите от придвижване на "жълтите жилетки ". Приетият законопроект планува от следващата година изключителният труд да бъде освободен от данъчно облагане. От средата на ноември митингите се провеждат всяка седмица и бяха придружени от прояви на принуждение в центъра на Париж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР