Най-малко 80 деца, приемащи индийски сироп за кашлица, са починали

...
Най-малко 80 деца, приемащи индийски сироп за кашлица, са починали
Коментари Харесай

Индийски сироп за кашлица уби 80 деца

Най-малко 80 деца, приемащи индийски сироп за кашлица, са умряли в Индонезия и Гамбия . Това оповестяват индонезийският портал Kompas.com и Al Jazeera.

В Индонезия минимум 20 деца, лекувани със сироп за кашлица, създаден от индийската компания Maiden Pharmaceuticals са почнали Представители на СЗО считат, че този сироп може да съдържа нараснало наличие на токсични субстанции, диетиленгликол и етиленгликол . Преди няколко дни минимум 60 бебета в Гамбия, които са приемали този сироп, също са умряли. Всички те са развили остра бъбречна непълнота след приложимост на индийското лекарство.

Органите на реда в Индонезия започнаха следствие на гибелта на дребните пациенти. За задачата в Джакарта е основана специфична група, която включва лекари от педиатричната асоциация и болничното заведение, където са лекувани децата.

Самата компания Maiden Pharmaceuticals към този момент е затворена по решение на индийските управляващи. Проби от подозрителни медикаменти са изпратени за разбор в централната лаборатория за медикаменти в Колката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР