Най-малко 8 души са загинали в сражение между силите за

...
Най-малко 8 души са загинали в сражение между силите за
Коментари Харесай

Най-малко 8 цивилни жертви при нападението на хотел в столицата на Сомалия

Най-малко 8 души са починали в стълкновение сред силите за сигурност и ислямистки бойци , щурмували хотел в сомалийската столица Могадишу, заяви пълководец по сигурността.

" Силите за сигурност не престават да обезвреждат терористите, които са обградени в една стая в постройката на хотела. Повечето от хората са избавени, само че досега е доказана гибелта на минимум 8 цивилни ", съобщи служителят Мохамед Абдикадир.

Въоръжени лица от групировката " Ал-Шабааб " нападнаха хотел в Могадишу късно нощес.

Нападението против хотел " Хаят " е провокирало яростна престрелка сред силите за сигурност и въоръжени лица от джихадистката формация, които към момента се крият в постройката ", заяви за Агенция Франс Прес служителят по сигурността Абдукадир Хасан. " Няколко минути преди въоръжените лица да си пробият път в хотела, избухна мощен гърмеж ", сподели Хасан. " Засега не разполагаме с детайлности, само че и ма жертви и силите за сигурност сега се борят с врага, който се е скрил в постройката ", добави той.

Свидетели описват, че няколко минути след първия гърмеж пред хотела е избухнал втори, който е провокирал жертви измежду спасителите и членовете на силите за сигурност и цивилните, които са се втурнали към мястото след първата детонация.

Свързаната с " Ал Кайда " джихадистка формация , която повече от десетилетие води смъртоносно въстание срещ у нежното централно държавно управление на Сомалия, пое отговорност за нападението.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР