Най-малко 8 души са загинали при преминаването на тропическата буря

...
Най-малко 8 души са загинали при преминаването на тропическата буря
Коментари Харесай

Най-малко 8 души са загинали при преминаването на тропическата буря Грейс

Най-малко 8 души са починали при прекосяването на тропическата стихия Грейс през Източно Мексико, която провокира наводнения и спиране на електрозахранването, съобщи ДПA.

 Ураганът Грейс връхлетя мексиканския щат Веракрус Виж още

Жена и пет деца бяха заровени от свлачище в градчето Бандериля, заяви губернаторът на щата Веракрус Куитлауак Гарсия Хименес. Мъж е умрял в Поса Рика, а друго дете - при сриването на къща в Салапа.

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор сервира съболезнования на околните на жертвите и написа в Туитър " Не сте сами! ".

Грейс връхлетя Мексиканския залив със силата на вихър, а по-късно бързо отслабна, преминавайки над сушата. Тя обаче беше съпроводена с проливни дъждове. Служители на гражданската отбрана оповестиха за свлачища и наводнения в няколко мексикански щата.

" Призоваваме популацията да не понижава бдителността си ", сподели губернаторът на щата Веракрус. " Макар че бурята мина, изключителната обстановка не е свършила ", предизвести той.

В над 10 града в щата Веракрус има изкоренени дървета, повалени стълбове и наводнени пътища. Повече от половин милион души са краткотрайно без електричество, заяви електроразпределителната компания CFE.

 Снимка: БТА/АР

Няколко полета до Веракрус, Тампико, Рейноса, Кулиакан и Уатулко са били анулирани поради урагана.

Властите в столицата на Мексико също покачиха равнището на риск и приканиха жителите на многомилионния град да са внимателни.

В четвъртък Грейс удари полуостров Юкатан и провокира опустошения и спирания на тока, само че потърпевши нямаше.

 Снимка: БТА/АР

Ураганът Хенри пък отслабна до тропическа стихия с приближаването си към североизточната част на Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

Стихията е придружавана с ветрове, достигащи до 110 километра в час. Очаква се по-късно през днешния ден локално време тя да връхлети сушата в региона на Нова Англия или Лонг Айлънд, покрай Ню Йорк.

За част от зоната, включително и за Ню Йорк, е издадена паника за приближаваща стихия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР