Най-малко 8 души са загинали, а над 680 са ранените

...
Най-малко 8 души са загинали, а над 680 са ранените
Коментари Харесай

Осем загинали и стотици ранени в Турция и Сирия след нов силен трус

Най-малко 8 души са починали, а над 680 са ранените при земетресението с магнитуд 6,4, което нощес порази пограничния район сред Турция и Сирия, съобщи Би Би Си.

Земетресението е станало в 20 часа и 4 минути локално време. То е било последвано от 32 вторични труса, като най-силният от тях е бил с магнитуд 5,8.

В Турция починалите са минимум трима, а ранените 213, заяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, представен от ДПА. Министърът предизвести хората да не влизат в постройките.

Пред организация Ройтерс очевидци са обяснили, че има спомагателни вреди на постройките в Антакия, а кметът на Хатай е показал, че има хора, заклещени под руините.

Петима души починаха, а над 400 са ранените в няколко сирийски града след новите земетресения, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на ТАСС.

Според информация на телевизия " Ал Арабия " четирима души са починали при суматохата и блъсканицата, зародили след трусовете в градовете Алепо и Тартус. Още една жена, съгласно телевизия " Скай нюз - Арабия ", е починала в пристанищния град Латакия.

Най-малко 470 души са били ранени след новите трусове в района, като 150 от тях са в следената от бунтовниците северозападна част на Сирия, съобщи ДПА, цитирайки Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида (СЦНПЧ).

Неправителствената организация оповестява, че близо 320 от ранените са в следени от сирийското държавно управление региони, най-много в Алепо.

Над 6 хиляди вторични труса бяха регистрирани след мощното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари, което лиши живота на над 46 хиляди души.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР