Най-малко 79 души, сред които и жени, и деца, са

...
Най-малко 79 души, сред които и жени, и деца, са
Коментари Харесай

Блъсканица на благотворително събитие отне живота на десетки в Йемен

Най-малко 79 души, измежду които и дами, и деца, са починали при навалица в столицата на Йемен Сана, която е под контрола на бунтовниците хуси, съобщи Франс прес, като се базира на представители на хусите.

По информация на Българска телеграфна агенция, като се изключи че са починали 79 души, 110 са ранени при навалица по време на благотворително събитие в квартал Баб ел Йемен. Този брой на жертвите беше доказан от два други източника на бунтовниците. По данни на Би Би Си са умряли 78 индивида.



Снимка демонстрира последствията от смъртоносно сблъскване. БГНЕС

Блъсканицата се случила по време на благотворително събитие за разпределение на финансова помощ за Рамадан, съобщи Асошиейтед прес.



Снимка демонстрира последствията от смъртоносно сблъскване. БГНЕС

Според очевидци въоръжени хуси стреляли във въздуха в опит да овладеят тълпата и явно уцелили електрически проводник. Това провокирало суматоха и хората почнали да се блъскат.

Ръководеното от хусите министерство на вътрешните работи на Йемен съобщи, че е задържало двама уредници на събитието, проведено от търговци без координиране с локалните управляващи, и че се организира следствие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР