Най-малко 77 мигранти се удавиха край бреговете на Сирия, след

...
Най-малко 77 мигранти се удавиха край бреговете на Сирия, след
Коментари Харесай

Десетки мигранти се удавиха край бреговете на Сирия - Свят

Най-малко 77 мигранти се удавиха край крайбрежията на Сирия, след поглъщане на лодката им, тръгнала от Ливан, заяви през вчерашния ден сирийското министерство на опазването на здравето, представено от Франс прес. Агенцията отбелязва, че това корабокрушение е най-тежкото през последните години по миграционния маршрут от Ливан.

Тази страна се трансформира от ден на ден в насочна точка на лодките с незаконни мигранти след експлоадирането там през 2019 година на тежка икономическа и финансова рецесия, провокирана от десетилетия на неприятно ръководство и корупция от ръководещ хайлайф, който съвсем не се е сменял от десетилетия.

Според сирийската телевизия близо 150 души, главно ливанци и сирийци, са се намирали на борда на лодката, която претърпяла корабокрушение в четвъртък край крайбрежията на пристанищния сирийски град Тартус.

" Седемдесет и седем души починаха ", сподели по сирийската телевизия министърът на опазването на здравето Хасан ал Габаш от болница " Ал Басел " в Тартус, където са настанени 20 оживели.

Сред избавените има петима ливанци, сподели пред Агенция Франс Прес ливанският министър на превоза Али Хами.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР