Най-малко 77 мигранти са се удавили край бреговете на Сирия,

...
Най-малко 77 мигранти са се удавили край бреговете на Сирия,
Коментари Харесай

77 са вече жертвите при крушението на лодка с мигранти край бреговете на Сирия

Най-малко 77 мигранти са се удавили край крайбрежията на Сирия, откакто лодка, потеглила от Ливан, потъна, заяви през днешния ден сирийският министър на опазването на здравето, представен от Франс прес. 

Това е един от най-смъртоносните произшествия с мигранти, тръгнали от Ливан през последните години. Страната се трансформира в изходна точка за отплаване на мигранти, откакто през 2019 година изпадна в тежка икономическа и финансова рецесия, породена от неприятно ръководство и корупция в средите на ръководещата класа, останала съвсем непроменена през последните десетилетия.

Около 100 и петдесет души, най-вече ливанци и сирийци, са били на дребната лодка, която потъна през вчерашния ден покрай град Тартуз в западна Сирия. " Броят на жертвите на потъналата лодка доближи до 77, а 20 се лекуват в болничното заведение " Ал Басел " в Тартуз " , заяви сирийският министър на опазването на здравето Хасан ал Габаш.

Сред избавените има петима либийци, съобщи по-рано за Агенция Франс Прес министърът на благоустройството и превоза на Либия Али Хами . Той добави, че търсенето на оживели продължава и че разисква със сирийския транспортен министър по какъв начин телата на жертвите ще бъдат върнати в Ливан.

Представител на министерството на превоза на Сирия съобщи, че по цялото сирийско крайбрежие се организира една от най-мащабните избавителни интервенции в страната.

Повечето от ливанските мигранти на лодката са били от изостаналите северни региони и най-много от град Триполи - един от най-бедните в цялостен Ливан. Градът е и главен пункт за незаконна миграция, защото доста от лодките потеглят оттова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР