Най-малко 77 мигранти по последни данни са се удавили, след

...
Най-малко 77 мигранти по последни данни са се удавили, след
Коментари Харесай

77 мигранти са загинали с ливанската лодка край Сирия

Най-малко 77 мигранти по последни данни са се удавили, откакто лодката, на която са се качили в Ливан, е потънала край крайбрежията на Сирия. 

Това заяви в петък министърът на опазването на здравето на Сирия, представен от Агенция Франс Прес. 

Около 150 души, най-вече ливанци и сирийци, са били на борда на дребната лодка, която потъна в четвъртък край сирийския град Тартус.

Това е едно от най-тежките сходни корабокрушения в източното Средиземноморие.

Сирийските управляващи започнаха да откриват тела на брега край сирийския град Тартус в четвъртък следобяд. Сирийското министерство на превоза цитира оживели, които настояват, че лодката е тръгнала от северния район Миние в Ливан във вторник с сред 120 и 150 души на борда, на път за Европа.

Хората, които се опасяват, че роднините има са измежду мъртвите, се събраха на граничния пункт със Сирия, където се чака да бъдат докарани телата на починалите.

20 оживели са настанени за лекуване в сирийски лечебни заведения, множеството от които са сирийци, като напомни, че в Ливан живеят над един милион сирийски бежанци.

Палестинците, живеещи в бежански лагер на север, споделиха, че няколко десетки техни сънародници също са били в лодката.

Лодката е била " доста дребна " и е направена от дърво, като сходни плавания като съвсем всекидневно събитие, проведени от хора, които не се интересуват от сигурността.

Спасителните операции не престават.

Припомняме, че тези рискови пътувания се подхранват от финансовия колапс в Ливан през последните три години - един от най-лошите, регистрирани в миналото в международен мащаб. Нивата на беднотия означиха антирекорди измежду популацията от към 6,5 милиона души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР