Най-малко 76 души са загинали след инцидент с лодка в

...
Най-малко 76 души са загинали след инцидент с лодка в
Коментари Харесай

76 загинали при инцидент с лодка в Нигерия

Най-малко 76 души са починали след случай с лодка в югоизточния нигерийски щат Анамбра.

Лодката, пренасяща минимум 80 души, се е преобърнала в петък , заяви BBC.

Повечето от жертвите са дами и деца, пробвали се да се спасят от наводнения.

Президентът Мухамаду Бухари сервира своите съболезнования на фамилиите на жертвите в трагичния случай.

Той също по този начин подреди преразглеждане на ограниченията за сигурност в цялата водна транспортна система на страната и сподели, че службите за незабавна помощ би трябвало да създадат всичко, с цел да отговорят за изчезналите.

Бухари прикани държавните организации " да ревизират протоколите за сигурност на тези транспортни фериботи, с цел да се уверят, че сходни произшествия ще бъдат избегнати в бъдеще ".

Местните медии оповестяват, че хората на борда на лодката са пътували към пазара Nkwo в Огбакуба, преди да се преобърне. Някои чиновници споделиха, че лодката е претърпяла щета в мотора и се е блъснала в мост , преди да се преобърне.

Тикман Таниму, югоизточен координатор на Националната организация за ръководство на изключителни обстановки, сподели пред организация AFP: " Нивото на водата е доста високо и прекомерно рисковано за гладка интервенция по търсене и избавяне ".

Губернаторът на Анамбра Чарлз Солудо добави, че случаят е бил потрес както за жителите, по този начин и за държавното управление на щата, като изрази съчувствието си на фамилиите на жертвата.

Инцидентите с лодки са релативно чести в Нигерия, макар че множеството се дължат на претоварване или неприятни ограничения за сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР