Най-малко 72 души са загинали, след като проливни дъждове, причинени

...
Най-малко 72 души са загинали, след като проливни дъждове, причинени
Коментари Харесай

Най-малко 72 жертви след бедствията във Филипините

Най-малко 72 души са починали, откакто проливни дъждове, породени от приближаваща стихия, провокираха наводнения и голям брой свлачища във Филипините, заяви Агенция Франс Прес. Най-малко 14 души към момента са в неопределеност

Силната тропическа стихия Налгае връхлетя Филипините в събота. Тя удари основния остров Лусон на нацията от архипелага с оптимални ветрове от 95 километра в час, откакто стигна до сушата на едва популации остров Катандуанес рано сутринта. 

Проливните дъждове, предизвикани от приближаващата стихия, започнаха в четвъртък в южните Филипини, оповестиха от държавната метеорологична работа, като наводниха най-вече селските региони на остров Минданао.

Може да бъде съществено наранена и столицата Манила. 5000 избавителни екипа са в подготвеност.

Припомняме, че хиляди хора бяха евакуирани от пътя на тропическата стихия. Властите оповестиха, че преваляванията в провинция Магинданао са надхвърлили упованията.

Заради бурята се наложи анулацията на полети тъкмо когато хиляди хора възнамеряваха да пътуват до родните си градове, с цел да отбележат Деня на всички души. Училищата също бяха затворени, а работата на част от пристанищата беше парализирана.

Според метеорологичната работа бурята може да се ускори още повече, до момента в който се движи над Филипинско море.

Свлачищата и наводненията са чести феномени във Филипините. Това се дължи частично на възходящата активност на тропическите циклони, които постоянно връхлитат страната.

В страната има приблизително 20 тайфуна годишно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР