Най-малко 72 души са загинали, след като проливни дъждове, причинени

...
Най-малко 72 души са загинали, след като проливни дъждове, причинени
Коментари Харесай

Най-малко 72 жертви след бедствията във Филипините

Най-малко 72 души са починали , откакто проливни дъждове, породени от приближаваща стихия, провокираха наводнения и голям брой свлачища във Филипините, заяви Агенция Франс Прес. Най-малко 14 души към момента са в неопределеност

Силната тропическа стихия Налгае връхлетя Филипините в събота. Тя удари основния остров Лусон на нацията от архипелага с оптимални ветрове от 95 километра в час, откакто стигна до сушата на едва популации остров Катандуанес рано сутринта. 

Проливните дъждове, провокирани от приближаващата стихия, започнаха в четвъртък в южните Филипини , оповестиха от държавната метеорологична работа, като наводниха най-вече селските региони на остров Минданао.

Може да бъде съществено наранена и столицата Манила. 5000 избавителни екипа са в подготвеност.
 Силна стихия взе минимум 31 жертви във Филипините
Силна стихия взе минимум 31 жертви във Филипините

Хиляди хора са евакуирани от домовете си

Припомняме, че хиляди хора бяха евакуирани от пътя на тропическата стихия. Властите оповестиха, че преваляванията в провинция Магинданао са надхвърлили упованията.

Заради бурята се наложи анулацията на полети тъкмо когато хиляди хора възнамеряваха да пътуват до родните си градове, с цел да отбележат Деня на всички души. Училищата също бяха затворени, а работата на част от пристанищата беше парализирана.

Според метеорологичната работа бурята може да се ускори още повече, до момента в който се движи над Филипинско море.

Свлачищата и наводненията са чести феномени във Филипините. Това се дължи частично на възходящата активност на тропическите циклони, които постоянно връхлитат страната.

В страната има приблизително 20 тайфуна годишно.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР