Най-малко 70 станаха жертвите на и Белгия. Повечето от загиналите

...
Най-малко 70 станаха жертвите на и Белгия. Повечето от загиналите
Коментари Харесай

Наводненията в Германия и Белгия взеха поне 70 жертви, 1300 се водят изчезнали

Най-малко 70 станаха жертвите на и Белгия. Повечето от починалите са в Германия- 59 души, 11 са умряли в Белгия.

Броят на откритите тела нараства съвсем с всеки минал час, съобщи представител на районното вътрешно министерство на немската провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Това е едно от най-тежките естествени бедствия в Германия след Втората международна война. Много градове и села са залети от придошлите в резултат на проливните дъждове реки.

Около 165 000 души в Западна Германия останаха без ток вследствие на наводнения та. Армията се включи в разчистването.

В южната част на Белгия наводнения та са най-тежките за последните 20 години.

Властите потвърдиха гибелта на 11 души в Белгия , а за безследно изчезнали се считат трима спасители, чиято лодка се е преобърнала в кален поток.

Наводненията във Валония в южната част на Белгия започнаха в сряда през нощта против четвъртък вследствие на проливни дъждове, които продължиха и през целия вчерашен ден.

Спасителите употребяват моторни лодки и хеликоптери за евакуация на блокирани от водата хора.

Същевременно управляващите в окръг Арвайлер в западната немска провинция Райнланд-Пфалц оповестиха, че нямат информация за местонахождението на над хиляда души.



„ В момента изхождаме от догатката, че има към 1300 изчезнали. Само в региона на окръжния град Бад Нойенар-Арвайлер от сутринта е имало към хиляда позвънявания, избавителните интервенции не престават “, се показва в известие на пресслужбата на окръга.

В Германия досега са доказани минимум 59 жертви, добавя Българска телеграфна агенция.
Хиляди хора в Нидерландия бяха призовани да изоставен домовете си, с цел да се спасят от наводнения поради прииждащите реки, съобщи Ройтерс.

Няколко градове и села по течението на река Маас в провинция Лимбург посъветваха хората нощес да потърсят леговище най-малко до през днешния ден следобяд поради огромната заплаха домовете им да бъдат наводнени в околните часове.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР