Най-малко 7 души загинаха при бури, съпроводени с проливни дъждове,

...
Най-малко 7 души загинаха при бури, съпроводени с проливни дъждове,
Коментари Харесай

Снежни бури в САЩ, има загинали

Най-малко 7 души починаха при стихии, съпроводени с проливни дъждове, мощни пориви напразно и торнадо в южните елементи на Съединени американски щати. Близо 1.5 милиона семейства останаха без електричество.

Мощната стихия се придвижва към североизточната част на страната и се чака да провокира значителни снеговалежи и поледици от югоизточните региони на щата Мичиган до щата Ню Йорк на изток, заяви Националната метеорологична работа на Съединени американски щати.

В централната част на щата Ню Йорк, както и в някои от южните щати на района Нова Англия до през днешния ден следобяд се чака снежната завивка да доближи над 30 сантиметра.

Губернаторът на щата Кентъки Анди Бешир сподели, че минимум две торнада, провокирани от бурята, са минали през западната част на щата. Най-малко двама души са починали вследствие на тежките метеорологични условия, заяви губернаторът в обществените медии без да даде повече детайлности.

THUNDERSNOW!! SE Michigan.
— Chase S (@Chase_S20)

Освен торнадата, гръмотевични стихии в щата Кентъки са предизвикали и мощни пориви напразно със скорост от съвсем 130 километра в час. По думите на губернатора вятърът е бил " задоволително мощен да събори ремарке от трактор на пътя ".

Губернаторката на щата Алабама Кей Айви заяви в обществените мрежи, че трима души са починали при бурята в нейния щат, макар че и тя не даде повече детайлности.

В щата Арканзас един мъж е умрял във водите на придошла река, защото карал по наводнена улица, оповестиха локалните управляващи, заяви Българска телеграфна агенция.

Губернаторът на щата Мисисипи Тейт Рийвс написа в обществените мрежи, че през нощта вследствие на бурите, провокирали мощни пориви напразно, един човек е умрял, само че не даде повече детайлности.

По данни на портала " Пауъраутидж " над 1,4 милиона американски семейства и предприятия са останали без електричество в щатите, наранени от бурята.

Според метеоролозите мощните стихии са постоянно събитие в южните елементи на Съединени американски щати през зимата, защото топлият и мокър въздух, приближаващ от Мексиканския залив, се среща с по-студен въздух, който се спуска от север.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР