Най-малко 7 души бяха убити и 24 бяха ранени късно

...
Най-малко 7 души бяха убити и 24 бяха ранени късно
Коментари Харесай

Седем убити при стрелбата в центъра на „Свидетелите на Йехова“

Най-малко 7 души бяха убити и 24 бяха ранени късно нощес при пукотевица в Хамбург в локалния център на религиозната фракция " Свидетелите на Йехова ".

Инцидентът стана в градския регион Алстердорф. „ Едно или повече неидентифицирани лица откриха огън по хора в църквата “, се споделя в изказване на полицията. Органите на реда приканиха да се заобикаля мястото на случая и да не се излиза от къщата по околните улици.

Според Hamburger Morgenpost положението на седем души се прави оценка като тежко. Все още не са известни претекстовете и съответните условия на нападателя.

" В тази връзка ви молим да не разпространявате догатки и клюки ", се споделя в изказване на хамбургската полиция в Twitter. На мястото на случая има специфични сили. Според телевизионния канал RTL полицията в Хамбург счита, че стрелецът в центъра на Свидетелите на Йехова се е самоубил. Когато чиновниците на реда влезнали в постройката чули изстрел на горните етажи. По-късно там е намерено тялото на хипотетичния причинител. В същото време тази информация към момента не е доказана, следствието продължава. Агенция ДПА заяви, че спасители към този момент са изнесли потърпевшите от постройката на центъра. Правоохранителните органи правят оценка случилото се като " всеобщо ликвидиране въз основата на обсебеност ", показва организацията.

Кметът на Хамбург дефинира кървавия случай като фрапантен. " Службите работят непрестанно, с цел да изяснят обстановката ", сподели още той.

Нападението бе осъществено малко след 21:00 часа локално време в съвременна триетажна постройка, в която се е помещавал религиозния център. Днес се чака публична информация от полицията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР