Най-малко 681 германски фирми са включени в списък, предаден на

...
Най-малко 681 германски фирми са включени в списък, предаден на
Коментари Харесай

"Ханделсблат": Турция е включила 681 германски фирми в "черен списък" за връзки с Гюлен

Най-малко 681 немски компании са включени в лист, предаден на службите на страната от турските управляващи по съмнения за връзки с терористични организации. Това сочи обява на в. " Ханделсблат ", представена от водещите немски медии и позоваваща се на източници от немските служби за сигурност.

Списъкът е към 10 пъти по-голям, в сравнение с заяви вестник " Ди цайт " по-рано тази седмица. Според информацията на " Ди цайт " ставаше дума за 68 компании, които съгласно Анкара " поддържат тероризма ".

" Ханделсблат " зе базира както на източници, свързани с държавното управление, по този начин и на лица от службите за сигурност на Германия.

Двама представители на турския кабинет отхвърлиха сходен лист да съществува и го дефинираха като " подправена вест " още след обявата, съгласно която " черният лист " е по-кратък. Германските управляващи обаче още тогава потвърдиха, че са получили сходен лист, без да дадат детайлности.

Въпросните предприятия имат връзки с придвижването на живеещия в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен, което съгласно Анкара стои зад несполучливия опит за прелом предходната година и което турските управляващи назовават " Фетхуллахистка терористична организация " (ФЕТО), се споделя в листата, изпратен от Турция.

В кабинета на канцлера Ангела Меркел обаче дефинират листата като " неуместен " и " смехотворен ", а обвиняванията към въпросните юридически лица - като лишени от конкретика, описват " Цайт " и " Ханделсблат ". Германското разследване в това време поискало спомагателна информация от турските управляващи, само че за момента няма отговор.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Опит за прелом в Турция (295)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР