Най-малко 68 души загинаха, а все още не е ясен

...
Най-малко 68 души загинаха, а все още не е ясен
Коментари Харесай

Ужасна смърт: Пандизчии си подпалиха матраците, близо 70 души измряха като мухи

Най-малко 68 души починаха, а към момента не е явен броят на ранените след протест и пожар в ареста на полицейско ръководство във венецуелския град Валенсия, оповестява Би Би Си. Стотици близки и родственици на арестувани се събраха към постройката, с цел да изискат повече информация за случилото се. Полицията ги разпръсна със сълзотворен газ.

В последна сметка управляващите потвърдиха за нещастието часове, откакто измежду хората бяха тръгнали клюки.

Започнало е следствие. За момента се знае, че измежду ранените има служител на реда, който е бил прострелян в крайници. Пожарът в ареста е загасен.

Огънят горящ, откакто пандизчии запалили матраците си в опит да избягат. Десетки са починали, най-много от вдишването на пушек. Предполага се, че измежду жертвите има дами и деца, които в този миг били на рандеву на свои близки.

Венецуелските затвори са претъпкани, като в тях контролът е извънредно занижен и по този начин местата за отнемане от независимост се оказват претъпкани с оръжие и опиати.

Президентът Николас Мадуро съобщи, че ще бъде извършени цялостно следствие на случилото се. Щатът Карабобо разгласи печал.







Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР