Най-малко 657 работници в германска кланица, сред които и българи,

...
Най-малко 657 работници в германска кланица, сред които и българи,
Коментари Харесай

Българи с COVID-19 в кланица на боса на Шалке 04

Най-малко 657 служащи в немска касапница, измежду които и българи, са дали позитивна проба за новия ковид от началото на тази седмица, оповестява ДПА. Въпросната касапница се намира в град Гютерсло и е благосъстоятелност на компания " Тьонис”, чийто съсобственик Клеменс Тьонис е президент на Шалке 04.

Здравните управляващи там са сложили под карантина към 7000 души, в това число всички, работили в кланицата. Работата на кланицата в провинция Северен Рейн-Вестфалия краткотрайно е спряна, в окръга са затворени учебните заведения и забавачниците. Според локалните управляващи предприятието ще бъде затворено за интервал от 10 до 14 дни, а всички лица, които са били в контакт със инфектираните, ще бъдат тествани. Няма да се вкарва обща карантина в общината, макар че е надхвърлен прагът от 50 новозаразени на 100 000 поданици.

В Германия нееднократно е изразявано безпокойствие за трудовите и жилищните условия на служащите в месопреработвателната промишленост, доста от които са сезонни служащи от Източна Европа, отбелязва ДПА.  Шалке уволни 24 водачи със заплати от по 400 евро Представител на компанията " Тьонис ", която има кланицата, означи, че ниските температури в кланиците и пътуванията на източноевропейски служащи по време на неотдавнашните празници до родината им може да са фактори за многото нови случаи.

На въпрос какво демонстрира епидемията от ковид в кланицата за към този момент почналото облекчение на ограничаващите ограничения в провинция Северен Рейн-Вестфалия, министър председателят на провинцията Армин Лашет съобщи: " Абсолютно нищо не демонстрира, тъй като румънци и българи са влезнали в страната и вирусът е пристигнал оттова. Това няма нищо общо с облекчаването на рестриктивните мерки, а с жилищните и трудовите условия на хората. " Извън обособени нововъзникнали огнища темпото на заразяване в Германия остава ниско, като 156 от 412 окръга оповестяват, че нямат нови инфектирани през последните седем дни.
От началото на епидемията в Германия са инфектирани над 187 000 души, от тях над 8800 са умряли.

Още вести на NOVINI.BG

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР