Най-малко 65 са вече жертвите на тайфуна Мангхут във Филипините,

...
Най-малко 65 са вече жертвите на тайфуна Мангхут във Филипините,
Коментари Харесай

Нараства броят на жертвите на тайфуна Мангхут

Най-малко 65 са към този момент жертвите на тайфуна Мангхут във Филипините, заяви организация Синхуа. 43-ма се водят изчезнали, а 64 са ранените.

Най-много починали има в Кордилиерския регион на остров Лусон, където в събота ветровете са достигнали скорост от 205 км/час. Безследно изчезналите са най-много хора - миньори и техните фамилии, потърсили леговище в триетажно хале над подземна мина край северния град Итогон. Цялата постройка обаче рухнала и била отнесена от ненадейно земно срутване на целия планински скат, върху който тя била издигната. В заслона е имало сред 40 и 50 души, чиято орис е незнайна, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки кмета на града. Според него на практика няма късмет някой от тях да е оживял. В момента към 300 спасители - служители на реда, бойци, пожарникари и доброволци, обезверено ровят безусловно с голи ръце в руините, калта и скалите на мястото на свлачището, пробвайки се да открият някакви признацина живот.

Четирима починали има и в южнокитайската индустриална провинция Гуандун. Трима от тях са станали жертви в провинциалната столица Гуанчжоу на падащи дървета, повалени от ураганния вятър. Медицинска помощ там са потърсили близо 400 души, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Синхуа. Тайфунът връхлетя южното китайско крайбрежие през вчерашния ден и навлезе във вътрешността в континента, поваляйки дървета, прекъсвайки придвижването по улици и пътища и наводнявайки здания и обширни територии край брега. Днес Мангхут се е насочил към самостоятелния регион Гуанси-Чжуан, западно от Хонконг, и се чака да премине над неговата столица Нанин, след което да се придвижи още по на запад към известната като туристическа дестинация провинция Юнан, граничеща с Мианма, Лаос и Виетнам.

След като най-лошото от стихията - най-тежката от близо 40 години - отмина, в Хонконг стартира почистване на разрушенията и премахване на породените вреди. Там са ранени над 200 души. В града е била записана скорост напразно от 195 км/час.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР