Най-малко 65 са машините за гласуване, които не работят в

...
Най-малко 65 са машините за гласуване, които не работят в
Коментари Харесай

Най-малко 65 машини в страната не работят

Най-малко 65 са машините за гласоподаване , които не работят в страната. В съответните изборни секции са минали на хартиена бюлетина. Става въпрос за секции в Русе, Видин, Добрич, Благоевград, София - област и други елементи на страната.

Машините не са сработили по разнообразни, преобладавщо механически аргументи - неразчитане на смарт карти; няма сензитивност на дисплея; изписват се разнообразни надписи на машината без да може да стартира работа, например съобщения: " Дневникът не е синхронизиран " или софтуерен проблем, систематична неточност, инициализирането на машината е несполучливо, четецът на машината не разчита картите, несинхронизиране на дневник, казусът е, че не може да се подмени екрана, машината не реагира, дефектирали портове на флаш паметите и машината не открива източници за записване на информацията ".

Има случаи на размазана бяла или по-къса бюлетина. Има и проблеми с принтера .
 Нормален избирателен ден регистрира ЦИК с
Нормален избирателен ден регистрира ЦИК с " естествена " интензивност

21 сигнала са постъпили в ЦИК, главно за призоваване за машинно гласоподаване

Говорителят на ЦИК Росица Матева се въздържа от коментар, представена от БНР, дали проблем не основава профилираната хартия , която гласоподаваха депутатите. Матева отпрати тези въпроси към компанията, на която е предоставено осъществяването - документите са предоставени от " Сиела " по публичните поръчки, които до момента сме правили и в действителност е определяна " Сиела " за реализатор.

Хартията обаче бе доставена от печатницата на Българска народна банка в количество 25 хиляди ролки , за всяка машина има по 2. Утвърдени от ЦИК още при оповестяването на публичната поръчка са параметрите на хартията и на ролките.

Към 13:10 часа в ЦИК са две тъжби, а сигналите са 37. Доста от тях са за нарушавания на секционните изборни комисии.
 Избираме депутатите си за 49-то Народно заседание онлайн
Избираме депутатите си за 49-то Народно заседание

Към 15 ч. изборната интензивност е 25.1%
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР