Най-малко 6000 ученици и студенти ежегодно преминават през обучение в

...
Най-малко 6000 ученици и студенти ежегодно преминават през обучение в
Коментари Харесай

6 000 младежи годишно се обучават в тренировъчна фирма

Най-малко 6000 възпитаници и студенти годишно минават през образование в образователно дружество. Това демонстрират данните на Центъра за учебно-тренировъчни компании (ЦУТФ) към Министерството на образованието и науката (МОН). Към момента мрежата на българските образователни предприятия включва над 417 училищен и студентски компании в 118 учебни заведения и два университета, оповестиха от просветителното ведомство.

От през днешния ден до 29 април младежите търгуват на Международния панаир на учебно-тренировъчните компании ТФ ФЕСТ " Млад бизнесмен " през онлайн магазини и сървър в Дискорд. В панаира се показват над 1100 участници от България, Белгия, Босна и Херцеговина, Испания, Румъния, Черна гора и Чехия. Те имат опция да организират срещи и договаряния и да подписват покупко-продажби между тях.
 Дават над 326 млн. лева за нови класни стаи и STEM кабинети
Дават над 326 млн. лева за нови класни стаи и STEM кабинети

Целта е да се сътвори еднакъв достъп до обучение

Учениците и студентите могат да вземат участие в 13 състезанието. Комисии от представители на бизнеса, университетите, държавната администрация и неправителствения бранш правят оценка техните основни пълномощия и характерни умения, добити в учебно-тренировъчна компания.

Победителите ще бъдат оповестени на формалното закриване на панаира на 29 април 2022 година, което ще бъде излъчено онлайн от профила на ТФ ФЕСТ във Фейсбук.

" Конкурсите за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност, за най-добро-сътрудничество с фирма-ментор и за виновен бизнес са с положителни обичаи в България и са неповторими в границите на Световната мрежа на образователните предприятия PEN Worldwide ", означават от МОН.

ХХV Международeн панаир на образователните предприятия ТФ ФЕСТ 2022 " Млад бизнесмен " и неговият уредник ЦУТФ са утвърдени от Европейска комисия като сътрудник на Европейската седмица на професионалните умения 2022.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР