Най-малко 6000 деца от Украйна са посетили руски лагери за

...
Най-малко 6000 деца от Украйна са посетили руски лагери за
Коментари Харесай

„Мамо, къде си?“: 6000 украински деца са заключени в руски превъзпитателни лагери

Най-малко 6000 деца от Украйна са посетили съветски лагери за „ превъзпитание “ през последната година, като няколкостотин са държани там седмици или месеци след плануваната дата за завръщане, съгласно нов отчет, оповестен вСАЩ, представен от " The Guardian ".

Русия също излишно е ускорила осиновяването и развъждането на деца отУкрайна, което може да съставлява военно закононарушение, откри отчетът на лабораторията за филантропични проучвания на Йейл.Докладът е финансиран от Държавния департамент на Съединени американски щати.

Седмиците се трансформират в месеци, до момента в който децата остават в лагери в Крим

От началото на войната преди близо година деца на четиримесечна възраст, живеещи в окупираните региони, са били отведени в 43 лагера в цялаРусия, в това число в анексирания от Москва Крим и Сибир, за „ проруски патриотични и военни прояви обучение “, се оповестява в отчета.

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Нед Прайсказа пред кореспонденти, чедокладът в детайли разказва систематичните, общоправителствени старания на Русия за непрекъснато пренасяне на хиляди украински деца в региони под контрола на съветското държавно управление посредством мрежа от 43 лагера и други уреди.

„ В доста случаи Русия претендираше да изтегля краткотрайно деца от Украйна под прикритието на безвъзмезден летен лагер, единствено с цел да откаже по-късно да върне децата и да прекъсне всевъзможен контакт със фамилиите им. “

Докладът приканва безпристрастен орган да получи достъп до лагерите и Русия неотложно да спре осиновяванията на украински деца.В отчета се споделя, че помощниците на Путин са били тясно ангажирани в интервенцията, изключително Мария Лвова-Белова, президентски комисар по правата на децата. Цитират се думите й, че 350 деца са били осиновени от съветски фамилии и че повече от 1000 чакат осиновяване.

Мария Лвова-Белова / Снимка: Facebook

Руското посолство във Вашингтон отговори на констатациите на отчета в Telegram, като осведоми: „ Русия одобри деца, които бяха принудени да избягат със фамилиите си от обстрела “ и „ Правим всичко допустимо да задържим малолетните в фамилиите и в случаи на неявяване или гибел на родители и близки - за прекачване на сираци под забраняване. "

В отчета се споделя, че някои родители са били притискани да дадат единодушие да изпратят децата си, от време на време с вярата те да се върнат.Други, се споделя в отчета, „ се изпращат със единодушието на техните родители за контрактувана дълготрайност от дни или седмици и се връщат на родителите им, както в началото е планувано “.

Докладът, който е формиран благодарение на сателитни изображения и обществени сметки, афишира, че броят на децата, изпратени в лагерите, е „ евентуално доста по-висок “ от доказаните 6000.

„ След като се обадила на шефа на лагера, на една майка се твърди, че е казано, че децата не могат да бъдат върнати, тъй като „ там има война “, се твърди в отчета.

Има малко информация за обясненията, дадени на децата по отношение на забавянето на връщането им.Служител в лагера Медвежонок споделил на момче от Украйна, че връщането му е условно: децата ще бъдат още веднъж при родителите си, единствено в случай че Русия си върне град Изиум, написа в отчета.На друго момче е казано, че няма да се върне вкъщи заради неговите „ проукраински възгледи “, се добавя в отчета.

На някои родители е обявено, че децата им ще бъдат освободени, единствено в случай че дойдат физически да ги вземат.Роднини или упълномощени лица няматправо да вземат децата.Пътуването от Украйна до Русия е мъчно и скъпо, а на мъжете на възраст сред 18 и 60 години е неразрешено да напущат страната, което на процедура значи, че единствено майките на децата могат да ги вземат.

„ Значителна част от тези фамилии са с ниски приходи и не са могли да си разрешат пътуването.Някои фамилии бяха принудени да продадат движимости и да пътуват през четири страни, с цел да се съберат още веднъж с децата си “, се показва в отчета.

Един от лагерите се намира в Магаданска област, на към 6230 кмот Украйна.Това го слага „ почти три пъти по-близо до Съединените щати, в сравнение с до границата на Украйна “, се споделя в отчета.

Реймънд съобщи, че Русия е в „ очевидно нарушаване “ на Четвъртата Женевска спогодба за третирането на цивилни по време на война и назова отчета „ гигантска паника на Амбър “ – имайки поради обществените известия на Съединени американски щати за отвличания на деца.

Руската активност „ в някои случаи може да съставлява военно закононарушение и закононарушение против човечеството “, сподели той пред кореспонденти.

Правителството на Украйна неотдавна съобщи, че повече от 14 700 деца са били депортирани в Русия, където някои са били полово експлоатирани.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР