Най-малко 60 станаха жертвите на наводненията в Централна Европа. Много

...
Най-малко 60 станаха жертвите на наводненията в Централна Европа. Много
Коментари Харесай

Най-малко 60 станаха жертвите на наводненията в Централна Европа

Най-малко 60 станаха жертвите на наводненията в Централна Европа. Много хора към момента се търсят. Най-големи са бедствията в Германия, Белгия, Нидерландия и Люксембург. От външното ни министерство обявиха, че нямат данни за потърпевши българи.

Градчето Шулд по поречието на река АР е измежду най-опустошените в Германия. Водата отнася здания, измежду тях и дома на Едгар Гилисен. За благополучие по това време фамилията не си е у дома.

Местните поданици се пробват да приберат дребното останала мебелировка.

„ Просто съм без думи. Не мога да го опиша. Вчера сутринта още пекохме във фурната, а в този момент всичко е изчезнало “, показа Корнелия Шльосер.

Венцислав Проданов следи по какъв начин равнището на рекa Мозел се повишава рекордно бързо.

" В Айфел е най-зле, както и границата с Люксембург. Има едно семейство българи, които са в Ехтернахербрюк, то е до Люксембург навръх границата. Реката е заляла безусловно всичко до първия етаж. Те не могат да излязат, нямат ток, нямат вода и чакат просто някаква помощ ", описа Венцислав Проданов.

В Белгия бедствието взе четири жертви. Сред най-пострадалите е районът на Лиеж. В Пепестер 10 здания се срутиха, а жителите на други над хиляда къщи бяха евакуирани.

Водите превзеха и обитаемоте места край Люксембург. Наложи се евакуация.

И Нидерландия е наранена от неприятното време. Най-сериозно е към Маастрихт - над 400 семейства са без електричество. Армията се включи в избавителните интервенции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР