Най-малко 60 души загинаха, а десетки бяха ранени при рухване

...
Най-малко 60 души загинаха, а десетки бяха ранени при рухване
Коментари Харесай

Най-малко 60 души загинаха при рухване на висящ мост в Индия

Най-малко 60 души починаха, а десетки бяха ранени при срутване на провесен мост над река в западния индийски щат Гуджарат, оповестиха индийските управляващи, представени от организациите.

 

" Досега е доказана гибелта на 60 души ", съобщи Мохан Кундаря, народен представител от индийския парламент.

 

Най-малко 30 са ранени, допълниха други представители на управляващите.

По данни на щатския вътрешен министър на Гуджарат Харш Сангави все още на сриването на моста е имало над 150 души.

 

На фрагменти, публикувани от локална телевизия, се вижда по какъв начин хора се държат за кабелите на рухналото оборудване, до момента в който избавителни екипи се пробват да ги спасят.

 

Трагедията се разигра на стеснен провесен мост над река Маччу в град Морби. Двеста и трийсет метровото оборудване е на 140 години и е строено по време на английското ръководство. То беше затворено за ремонт в продължение на половин година и бе намерено за гости едвам предходната седмица. Мостът е туристическа атракция, привличаща доста хора, които желаят да го видят по време на празничния интервал в Индия, в който се означават хиндуистките празници Дивали и Чхат Пуджа.

 

Премиерът Нарендра Моди, който е на тридневно посещаване в родния си Гуджарат, заяви, че управлява персонално избавителната интервенция, в която се включиха и локални поданици. Той подреди на щатския министър председател да се задейства целият разполагаем запас за избавителната интервенция.

 

Щатското държавно управление образува петчленен проверяващ екип за изясняване на аргументите за нещастието.

 

Морби е едно от най-големите индустриални средища в света за керамика и обезпечава над 80 % от индийския керамичен експорт.

Трагедията се разигра преди идните избори в Гуджарат, които се чака да се състоят до края на годината. Мандатът на настоящето държавно управление, което е на ръководещата партия на Моди, изтича през февруари 2023 година

 

 

Източчник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР