Най-малко 60 души, сред които известни артисти и музиканти, са

...
Най-малко 60 души, сред които известни артисти и музиканти, са
Коментари Харесай

Десетки убити и ранени по време на концерт в Мианма

Най-малко 60 души, измежду които известни актьори и музиканти, са били убити през днешния ден в Мианма при въздушно нахлуване на хунтата против концерт, проведен от сепаратистка организация, съобщи ДПА, като се базира на очевидци и локални медии.

Събитието се е провеждало в северния щат Качин по случай 62-ата годишнина от основаването на Организацията за самостоятелност на Качин. Това е мощна сепаратистка група, формирана от представители на етническата група качин.

Организацията за самостоятелност на Качин от десетилетия се бори против армията на Мианма и поддържа съпротивата против военния прелом, осъществен предходната година.

" Загубихме наши хора, наши актьори и наши братя и сестри. Никога няма да не помни това непоносимо деяние и те (отговорните за нападението) би трябвало да си платят за това, сподели музикант от Качин, който пожела да остане неизвестен.

Според локални медии нападението е било осъществено от три изтребителя. Сред жертвите са известни артисти в Качин - Аурали и Галау Яу Луи.Десетки са и ранените.

Организацията за самостоятелност на Качин не пожела да разяснява обстановката.

Говорител на Асоциацията на артистите в Качин сподели пред Асошиейтед прес, че съгласно нейните членове, които са взели участие в тържествата, военни самолети са хвърлили четири бомби. Между 300 и 500 души са участвали на концерта, а измежду починалите са известни артисти в Качин - Аурали и Галау Яу Луи.

At least 60 killed in military air strike at music festival in Myanmar At least 60 people have been killed and more than 100 injured in an air strike by the Myanmar military at a festival in Kachin State, the northernmost region of the country, reports Al Jazeera.

Мианма е в политически ужас след военния прелом на 1 февруари предходната година. Хунтата потушава по жесток метод митинги, придвижвания на гражданско непокорство и въоръжена опозиция от страна на милиции в цялата страна, отбелязва ДПА.

Най-малко 2370 души са били убити, а близо 16 хиляди - арестувани, след преврата, сочат данни на правозащитната група Асоциация за подкрепяне на политическите пандизчии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР