Най-малко 6,5 млн. лв. ще струва изграждането на басейн с

...
Най-малко 6,5 млн. лв. ще струва изграждането на басейн с
Коментари Харесай

6,5 млн. лв. ще струва изграждането на басейн с олимпийски размери във Велико Търново

Най-малко 6,5 млн. лева ще коства построяването на басейн с олимпийски размери и прилежащите му уреди във Велико Търново. Това разгласи на сесия на Общинския съвет кметът на болярскя град Даниел Панов във връзка запитване от Мария Илчева, общински консултант от Реформаторски блок, какви дейности е подхванала общинска администрация по отношение на належащата потребност от нов плувен басейн в града.

„Направени са изследвания на подобаващи терени и един от най-възможните разновидности е басейнът да бъде построен в източната част на бившето Сержантско училище“, акцентира Панов.

Градоначалникът добави, че скоро се чака страната да трансферира на общината собствеността върху още 20 дка от школото и едвам тогава общината ще пристъпи към правенето на прединвестиционно изследване, което ще се осъществя от общинския бюджет. Изграждането на басейн с такива размери обаче, ще коства към 4 млн.лв. Сумата набъбва на 6,5 млн. лева с прилежащите уреди, а нужният терен за задачата е над 7 дка. Допълнителни проблеми основават денивелацията и подпочвените води, разяснява кметът на Велико Търново.Панов към този момент бил провел среща с родителите на млади плувци и техните треньори, като дружно са разискали идейния план за построяването на оборудването. Общината занапред ще търси финансиране по европейски стратегии, чието отваряне следва в края на годината или поддръжка от локалния бизнес.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР