Най-малко 58 мигранти са загинали, а повече от 81 -

...
Най-малко 58 мигранти са загинали, а повече от 81 -
Коментари Харесай

 58 загинали и 81 спасени мигранти след инцидент  с лодка в Италия  

Най-малко 58 мигранти са починали, а повече от 81 - избавени в неделя, откакто лодка се разруши в скали край източното крайбрежие на италианския район Калабрия, заяви ABC News.

Италианският министър председател Джорджия Мелони уточни по-рано, че хората са били натъпкани в 20-метрова дълга лодка при " неподходящи метеорологични условия ".

Лодката, пренасяща мигранти от Иран, Пакистан и Афганистан, се е разрушила в скали по време на бурно морско време.

До 150 души от Иран, Ирак, Афганистан, Пакистан и Сирия са били на борда.

Най-малко 20 мигранти са приети в болница, като един се нуждае от интензивни грижи, сподели Мануела Кура, представител на държавното управление на провинцията. Оцелял беше арестуван за разпит, откакто мигранти го идентифицираха пред управляващите като един от трафикантите на хора, заяви държавната телевизия RAI.

Най-малко 43 души са починали

Антонио Черасо, кметът на морския курортен град Кутро, сподели пред италиански медии, че измежду починалите има деца, в това число и бебе.

Италия е една от главните точки за кацане на мигранти, които се прекарват през централното Средиземно море от Северна Африка. Най-малко 20 333 мигранти са били убити или са изчезнали при опит за прекосяване.

Експертите дефинират такова пътешестване като едно от най-опасните в света от 2014 година насам, съгласно плана за изчезнали мигранти на Международната организация по миграция.

" Това е голяма покруса, която демонстрира безспорната нужда да се работи твърдо против каналите за противозаконна миграция ", сподели италианският вътрешен министър Матео Пиантедоси в изказване, добавяйки, че нещастието от неделя акцентира спешността на битката с трафика на хора през морет



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР