Най-малко 57 тела бяха изхвърлени на брега, след като две

...
Най-малко 57 тела бяха изхвърлени на брега, след като две
Коментари Харесай

КОШМАР: 57 трупа на удавници изплуваха край Либия

Най-малко 57 тела бяха изхвърлени на брега, откакто две лодки с мигранти потънаха в Средиземно море край разнообразни градове в Западна Либия, заяви " Ройтерс " във вторник.

Един от оживелите, Басам Махмуд от Египет, сподели, че на борда на неговата лодка е имало към 80 пасажери, тръгнали към Европа към 2 часа сутринта във вторник.

Причините за потъването на лодките не са известни, само че съгласно оживели мигрантите на борда са се сбили, а виновният за съда отказал да спре.

Единадесет тела, в това число на дете, бяха открити край Карабули в източната част на Триполи, сподели офицер от бреговата защита. Мигрантите са от Пакистан, Сирия, Тунис и Египет.

Хуманитарни служащи от Червения полумесец в Сабрата в западната част на Триполи оповестиха, че през последните шест дни са прибрали 46 тела от плажа и всички те са били " незаконни мигранти " от една лодка.

Снимки бяха оповестени онлайн от организацията Sabratha Red Crescent, показващи тела в черни торби, сложени на пикапите от филантропичните служащи, носещи маски и ръкавици.

Хуманитарният служащ сподели, че се чака още тела да бъдат изхвърлени през идващите дни.

Международната организация по миграция заяви, че от началото на годината най-малко 441 мигранти и бежанци са се удавили, до момента в който са се опитвали да прекосят Средиземно море от Северна Африка към Европа. Това е най-високият брой смъртни случаи за същия интервал през последните шест години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР