Най-малко 57 милиона души са изпитали сериозна продоволствена несигурност миналата

...
Най-малко 57 милиона души са изпитали сериозна продоволствена несигурност миналата
Коментари Харесай

Климатичните явления са измъчвали 57 млн. души с продоволствени проблеми през 2022 г.

Най-малко 57 милиона души са изпитали сериозна продоволствена неустановеност предходната година заради рискови климатични феномени. Тези оценки показа Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации (WFP), която ще взе участие в Конференцията на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата в ОАЕ. Там ще призове за незабавни дейности в региона на климата и отбрана на най-уязвимите от въздействието на климатичната рецесия.

„ Климатичната рецесия води до апетит по света. Само предходната година рискови климатични феномени оставиха 57 милиона души в остра продоволствена неустановеност. Световната продоволствена стратегия ще даде решения за отбрана на най-засегнатите от изменението на климата, изключително в нестабилни и конфликтни зони “, декларира организацията в изказване.  " Миналата година WFP оказа помощ на 15 милиона души в 42 страни да се защитят от влошаващите се климатични условия. Но през същото време спомагателни 57 милиона души бяха принудени да изпитват изострен апетит заради рискови метеорологични феномени ", сподели шефът на WFP за предварителна защита и Програма за предварителна защита Управление на бедствия Гернот Лаганда. 

28-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата ще се организира в Дубай от 30 ноември до 12 декември.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР