Най-малко 56 души загинаха, а стотици бяха ранени, след като

...
Най-малко 56 души загинаха, а стотици бяха ранени, след като
Коментари Харесай

Десетки загинали и стотици ранени след силно земетресение в Индонезия

Най-малко 56 души починаха, а стотици бяха ранени, откакто мощно земетресение раздруса индонезийския остров Ява, заяви Би Би Си.

Земетресението земетресението е регистриран на дълбочина 10 километра с магнитуд 5,6 по Рихтер, сочат данни на Геоложката работа на Съединени американски щати.

Видеоклипове в обществените медии демонстрират по какъв начин някои здания са се трансформирали съвсем напълно в отломки и парчета след земетресението.

Властите предизвестяват за вероятни вторични земетресения и споделят, че броят на жертвите може да нарасне.

Районът, където регистриран трусът, е гъсто обитаем и благоразположен към свлачища, с неприятно издигнати къщи. Спасителите се пробват да изтеглят хора от срутените здания и са съумели да спасят жена и бебето й, оповестяват локални медии.

Губернаторът на Западна Ява Ридуан Камил удостовери пред локалните медии, че 56 души са починали и над 700 са ранени.

Той сподели, че броят на ранените и смъртните случаи евентуално ще се усили, защото към момента има „ доста хора “, блокирани на мястото на случая, като една област е блокирана от свлачище.

По-рано Херман Сухерман, началник на администрацията в най-засегнатия град Чианджур, беше представен от организация Агенция Франс Прес, като сподели, че множеството пострадвания са фрактури на кости, получени от хора, заклещени от парчета в здания.

„ Линейките не престават да идват от селата към болничното заведение “, сподели той. „ В селата има доста фамилии, които не са евакуирани.

Сухерман съобщи, че са нужни повече здравни служащи, с цел да се оправят с големия брой пациенти и че електричеството е спряло в региона, оставяйки лекарите в основната болница неспособни да оперират пациенти.

Десетки здания са развалени в района Чианджур, се споделя в изказване на Националната организация за намаляване на последствията от бедствията. Те включват болница и ислямско училище-интернат.

BREAKING: Reports

According to local officials, " nearly 20 people were killed and 300 were injured " in `s 5.6 magnitude.
— Gurbaksh Singh Chahal (@gchahal)

Трусът е бил усетен и в столицата Джакарта, която е на към 100 километра от епицентъра. Там хора бяха евакуирани от високи здания.

Офис чиновници са избягали от здания по време на труса, който стартира в 13:21 западноиндонезийско време в понеделник, уточни организацията.

 „ Свикнали сме с това [земетресения] в Джакарта, само че хората бяха толкоз нервни тъкмо в този момент, тъй че и ние изпаднахме в суматоха “, сподели пред Ройтерс Ахмад Ридуан, чиновник от сходен офис.

Земетресенията са постоянно срещани в Индонезия, която се намира района на така наречен „ Тихоокеанският огнен пръстен “, които е прочут с чести трусове и изригвания на вулкани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР