Най-малко 52 души са загинали и 20 са ранени при

...
Най-малко 52 души са загинали и 20 са ранени при
Коментари Харесай

Над 50 жертви на пожар във фабрика в Бангладеш

Най-малко 52 души са починали и 20 са ранени при огромен пожар във фабрика за плодови сокове в покрайнините на столицата на Бангладеш. Все още доста хора са хванати в клопката на горящата постройка, оповестява „ Ройтерс “, базирайки се на публични източници от Дака.

Трима души са починали, откакто са скочили от прозорците на постройката, с цел да се спасят от пламъците, а на място са открити 49 овъглени в постройката, оповестява представител на локалната администрация.

Все още горят горните етажи на постройката и пожарникарите се борят да овладеят пламъците, само че работата им се затруднява от съществуването на голям брой химикали.
Снимка: btvnovinite.bg
Огънят е зародил в четвъртък вечерта и бързо е обхванал двете стълбища на постройката, а един от изходите към покрива е бил затворен, което също е попречило да бъдат избавени част от служащите, споделят пожарникари, които са съумели да смъкват със стълби от покрива част от хората в постройката.

Причината за възникването на пожара към момента е незнайна. Компанията притежател на фабриката отхвърля коментар, а родственици на служащите са се събрали на митинг пред нейния офис.

Това не е първият подобен случай в страната. През 2012 и 2013 година пожари в шивашки заводи лишиха живота на стотици, а държавното управление даде обещание да усъвършенства изискванията за труд и да увеличи контрола върху спазването на условията за противопожарна беопасност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР