Най-малко 52 души са пострадалите, десет от които тежко, при

...
Най-малко 52 души са пострадалите, десет от които тежко, при
Коментари Харесай

Най-малко 52 са ранените при катастрофата с полски автобус в Източна Германия

Най-малко 52 души са потърпевшите, 10 от които тежко, при конфликта по-рено през днешния ден сред рейс и камион на аутобан А12 в източната немска провинция Бранденбург, съобщи ДПА.

Повечето от ранените са пасажери в рейса, който е полски и е пътувал в посока Берлин, заяви полицията.

Говорител на управляващите в немския окръг Одер-Шпрее съобщи, че един човек е с заплаха за живота.

Според полската полиция всички ранени са полски жители. Те са чиновници на немска компания, съобщи пред ДПА във Варшава полски полицейски представител.

Всички постадали лица са пълнолетни, съобщи полският консул Марчин Крул. Германските управляващи не прецизираха закъде е пътувал рейсът, в началото не беше явен и точният брой на пасажерите му.

Според полицията тежкотоварен автомобил за транспорт на рискови товари се е блъснал в камион, който бил спрял пред него на автомагистралата. Водачът на тежкотоварния автомобил за транспорт на рискови товари опитал да завие наляво и да избегне удара, само че при опита си блъснал странично рейса. След това рейсът се блъснал в междинната мантинела, разделяща двете платна на аутобана.

Полицията посочи, че все още на произшествието тежкотоварният автомобил за транспорт на рискови товари е бил празен.

Само преди няколко седмици още веднъж имаше злополука с полски рейс в Германия, този път на автомагистрала А2 в региона на град Магдебург, Централна Германия. Тогава бяха ранени над 30 души. Причината за това произшествие съгласно полицията беше заспиване на лидера на рейса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР