Най-малко 51 души загинаха при експлозията на метан (газ гризу)

...
Най-малко 51 души загинаха при експлозията на метан (газ гризу)
Коментари Харесай

Поне 51 души загинаха при експлозия във мина в Иран

Най-малко 51 души починаха при детонацията на метан (газ гризу) във въгледобивна мина в Иран през днешния ден. Двадесет индивида са ранени, заяви държавната телевизия, представена от Ройтерс.

Злополуката е станала в граничещата с Афганистан източна иранска провинция Южен Хорасан. Мината се намира в град Табас, на към 540 километра югоизточна от столицата Техеран.

На Южен Хорасан се пада дял от 76 % от въгледобива в Иран, обърна внимание губернаторът Али Акбар Рахими, представен от Ройтерс.

Иран е богат освен на нефт, само че и на други потребни изкопаеми, отбелязва Асошиейтед прес.

Годишното ползване на въглища в страната възлиза на 3,5 милиона тона, само че тя добива малко повече от половината от това количество. Останалите 1,7 милиона тона се внасят.

Основен консуматор на въглищата в Иран е стоманодобивният бранш.

Това не е първата акцидент в иранска мина, показва АП. За смъртните случаи постоянно биват винени ниските стандарти за сигурност и неприятното положение на службите за здравна помощ в миньорските региони.

През 2017 година детонация във въгледобивна мина в Иран аргументи гибелта на 42 души. Четири години по-рано 11 миньори починаха при два обособени случая. Няколко злополуки през 2009 година лишиха живота на 20 индивида, напомня АП.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР