Най-малко 500 убити и още стотици ранени има при въздушен

...
Най-малко 500 убити и още стотици ранени има при въздушен
Коментари Харесай

Взривиха болница в Газа, стотици деца са убити

Най-малко 500 убити и още стотици ранени има при въздушен удар над болница в Газа. Това оповестяват от локалната Гражданска отбрана. Във взривеното лечебно заведение са се укривали близо четири хиляди души. Голяма част от тях са починали при детонацията.

 

В болничното заведение е имало и стотици деца, а труповете им се събират цяла нощ. Разпространяват се фотоси на починали, а президентът Махмуд Абас разгласи тридневен печал поради нещастието. Същевремнно Израел изрично отхвърля да има нещо общо с офанзивата. Появи се версия и за отклонена ракета на Хамас, предопределена за нахлуване над Израел. Местните управляващи обаче настояват, че ударът е ориентиран точно от там. Призоваха и международната общественост да осъди геноцида над палестинските жители.

 

Военното изследване на Израел води лично следствие. Категорично декларират, че лечебните заведения не са цел за нахлуване. Потвърждават, че по времето на гърмежа е имало изстреляни стотици ракети от Хамас към Израел. Армията даде обещание доказателства, че зад удара стои „ Ислямски джихад “ като дефинират нападението за варварско.

 

Същевременно СЗО предизвести за прекъсване на апелите за евакуация и завършек на насилието. В Газа се надига вълна от митинги против Махмуд Абас. Дори се популяризират клипове от огромна проява против палестинския президент в град Рамас.

 

Хиляди са към този момент починалите в спора в Близкия изток. Иран пък предизвести за противоположни дейности против офанзивите на Израел в Газа и убиването на цивилни.

 

Източник: btv.bg

Източник: kliuki.ws

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР