Най-малко 500 души са загинали и са ранени при ракетен

...
Най-малко 500 души са загинали и са ранени при ракетен
Коментари Харесай

Стотици жертви след удар на болница в Газа. Израел и палестинската власт се обвиняват взаимно

Най-малко 500 души са починали и са ранени при ракетен удар против болница в квартала ал Зайтун в град Газа. Властите, които са част от политическото крило на " Хамас ", упрекват Израел.

Израелската войска обаче отхвърля и сочи палестинската въоръжена организация Ислямски джихад за провинен за детонацията в болничното заведение в Газа.

Малко преди болничното заведение да бъде ударена, Израел е обстрелван с ракети от линията Газа. Погрешно ориентирана ракета е блъснала болничното заведение, настояват израелците. Засега информацията не може да бъде тествана от самостоятелен източник. Това, което се знае е, че и в предишното е имало случаи на произшествия с палестински ракети, излезли от надзор.

Пресслужбата на представителя на въоръжените сили на Израел споделя също, че " болничното заведение е доста внимателен обект и не е цел на армията ".

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган взе отношение по случая като осъди хипотетичния обстрел на клиника в линията Газа и упрекна Израел за това.

Това е „ най-новият образец за израелски офанзиви, в които липсват най-основните човешки полезности “, написа Ердоган на X. Той приканва цялото човечество да спре тази „ невиждана в историята грубост “.

Египет също реагира на новината посредством външното си министерство като осъди удара и също упрекна Израел. Страната прикани интернационалната общественост незабавно да се намеси, с цел да спре сходни нарушавания на филантропичното право.

Трагедията се случва директно преди визитата на американския президент Джо Байдън в Израел. Байдън ще проведи диалози и в Йордания - с краля и водачите на Египет и палестинската автономност Махмуд Абас.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР