Най-малко 50 души са загинали от пожарите в Гърция, информира

...
Най-малко 50 души са загинали от пожарите в Гърция, информира
Коментари Харесай

Най-малко 50 души са загинали в пожарите в Гърция

Най-малко 50 души са починали от пожарите в Гърция , осведоми организация ЕФЕ, базирайки се на Гръцката организация за гражданска отбрана. Властите там търсят интернационална помощ, с цел да се оправят с бедствието.

Повече от 156 души са ранени, 11 съществено.

 Гърция изиска от Съединени американски щати дронове за битка с пожарите
Гърция изиска от Съединени американски щати дронове за битка с пожарите

Над 600 огнеборци и 400 единици техника се борят със стихията...

Стотици пожарникари се борят с пожарите и хората са напуснали домовете си. Операция за търсене и спасяването на 10 туристи . Те са избягали от един от пожарите в лодка, споделят чиновници.

" Ще създадем всичко, което е допустимо, с цел да го направляваме ", съобщи пред кореспонденти министър председателят Алексис Ципрас, съобщи BBC.

 Снимка 369831
Източник:

Той приключи формалното пътешестване в Босна , с цел да помогне да се координира дейностите за потушаване на пожарите.

Пожарникари дефинираха обстановката като " извънредно мъчно ". Рано във вторник представителят на държавното управление Димитрис Цанакопулос удостовери, че броят на жертвите е повишен над 20. Повечето от жертвите са били в морския курорт Мати, на 40 километра североизточно от Атина, и са умряли в домовете си или в колите си.

 Няма данни за бедстващи българи при огромния горски пожар в Гърция
Няма данни за бедстващи българи при огромния горски пожар в Гърция

Силен пожар е зародил и на остров Крит

Милтиадис Виронас от службата за незабавна помощ на Екав съобщи, че 25 души са били отведени в болница и четирима са съществено ранени.

Хората са правили опит пъкъла избягат от огненото злополучие, влизайки с лодки във водата. Майка и дете са открити удавени , съобщи БНР.

" За благополучие морето беше там и влязохме в морето, тъй като пламъците ни преследваха до водата, изгориха гърбовете ни и по-късно се потопихме във водат а ", изясни локален гражданин, съумял да се избави от бедствието.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР