Най-малко 49 цивилни и 15 войници са били убити снощи

...
Най-малко 49 цивилни и 15 войници са били убити снощи
Коментари Харесай

Десетки убити при нападения в североизточната част на Мали

Най-малко 49 цивилни и 15 бойци са били убити нощес при нахлуване на ислямистки бойци против боен лагер и лодка в североизточната част на Мали, съобщи Ройтерс, като се базира на краткотрайното държавно управление на страната.

Много други хора са били ранени, се споделя още в прочетеното по националната телевизия изказване и се означи, че информацията за броя на жертвите е предварителна.

Бунтовниците са нападнали лодка, пренасяща цивилни жители през наводнените равнини, които разделят градовете Гао и Мопти по време на дъждовния сезон.

Нападатели са атакували и боен лагер в североизточната част на Мали.

Около 50 нападатели са били убити в отговор на офанзивите и краткотрайното държавно управление разгласи три дни на народен печал.

Мали е една от няколко западноафрикански страни, които се борят против въстание, обвързвано с Ал Каида и " Ислямска страна ". Бойците набраха мощ, разпространявайки се в Сахел и в крайбрежните западноафрикански страни макар скъпо струващите интернационалните старания за поддръжка на локалните войски. Хиляди души бяха убити и над шест милиона души в района на Сахел, южно от Сахара, бяха принудени да изоставен домовете си.

Разочарованието от възходящата неустановеност провокира два военни преврата в Мали и два в Буркина Фасо, като това са четири от общо осемте преврата в Западна и Централна Африка през последните три години.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР