Най-малко 48 души загинаха, а стотици бяха ранени, след като

...
Най-малко 48 души загинаха, а стотици бяха ранени, след като
Коментари Харесай

Жертвите след земетресенията и цунамито в Индонезия нараснаха на 48

Най-малко 48 души починаха, а стотици бяха ранени, откакто две мощни трусове и последвало цунами засегнаха индонезийския остров Сулавеси, предадоха международните организации, като се позоваха на управляващите. Националната работа за справяне с бедствия съобщи, че доста мъртви тела са били открити през днешния ден по крайбрежието на град Палу, столицата на провинция Централно Сулавеси. Тела на починали са били открити и под руините на рухнали здания. Съобщава за над 350 ранени.

"Очакваме броят на жертвите да се усили ", сподели представител на службата и добави, че данните са събрани от три лечебни заведения в Палу. В крайбрежния град продължиха да бъдат регистрирани мощни вторични земетресения тази заран след вчерашното земетресение с магнитуд 7,5, което провокира талази с височина до три метра. Според управляващите вредите са обилни, само че още се правят оценка. Съобщава се за стотици разрушени домове, лечебни заведения, търговски центрове и хотели и за отвеян от придошлите води мост.

Земетресението нанесе вреди на електрическите и телекомуникационните мрежи и на летището на Палу "Мутиара ", което към момента е затворено за полети. По-рано през вчерашния ден в региона имаше друго, по-слабо земетресение, при което бяха разрушени домове, почина един човек, а минимум 10 бяха ранени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР