Най-малко 47 цивилни, в това число 10 деца, са убити

...
Най-малко 47 цивилни, в това число 10 деца, са убити
Коментари Харесай

Най-малко 47 цивилни са убити във въздушни удари на сирийския режим


Най-малко 47 цивилни, включително 10 деца, са убити във вторник в Сирия при въздушни удари на режима в бунтовническия анклав Източна Гута покрай Дамаск, съобщи Сирийският център за наблюдаване правата на индивида, представен от Франс прес.

Под руините към момента има минимум 19 души, а също така доста ранени са в сериозно положение, посочи шефът на неправителствената организация Рами Абделрахман.

Организация на обединените нации прикани през днешния ден за неотложно филантропично преустановяване за най-малко един месец на огъня в Сирия. Това става в миг, в който се оповестява за тежки бомбардировки над следени от бунтовниците региони край Дамаск и в северозападната част на страната, при които са били убити над 30 души, съобщи Ройтерс.

Освен това специалисти на Организация на обединените нации по военните закононарушения споделиха в Женева, че проверяват многочислени известия за бомби, които, както се твърди, съдържали неразрешен хлор. Те се употребявали против цивилни в следените от бунтовниците градове Саракеб в северозападната провинция Идлиб и в Източна Гута край Дамаск.

В изказване на Пауло Пинейро, който оглавява интернационалната комисия за следствия за Сирия, сподели, че при продължаващата обсада от държавните сирийски войски на Източна Гута се правят " интернационалните закононарушения, като безсистемно бомбардиране и съзнателно подлагане на апетит на цивилното население ".

Съобщенията за въздушни удари против минимум три лечебни заведения през последните 48 часа, са " насмешка за така наречен зони за деескалация ", сподели Пинейро.

Пратениците на Организация на обединените нации приканиха за преустановяване на военните дейности, с цел да бъде доставена филантропична помощ и с цел да бъдат евакуирани болните и ранените, като се показват и седем региона, в които ситуацията е най-тежко. Сред тях е и държаният от кюрдите регион Африн в Северна Сирия, който сега е подложен на турска атака.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР