Най-малко 47 души са в неизвестност, а пет са в

...
Най-малко 47 души са в неизвестност, а пет са в
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите заради проливните дъждове в Япания

Най-малко 47 души са в неопределеност, а пет са в сериозно положение поради проливните дъждове, взели към този момент 27 жертви в западната и централната част на страната, заяви Ройтерс, базирайки се на японската телевизия Ен Ейч Кей.

Повече от 1,6 милиона души са евакуирани от домовете си. Японската организация по метеорология издаде предизвестие за рисково време за четири префектури в западната част на основния японски остров Хоншу, където има риск от свлачища, повишение на равнищата на реките и мощни ветрове.

Причината са " исторически " мощните превалявания, както означават японските медии. В Мотояма, градче на остров Шикоку на към 600 километра от Токио, от петък до събота сутринта са паднали 583 милиметра дъжд.

Сред починалите е мъж, паднал от мост в река, възрастен човек, отвеян в канал, до момента в който почиствал парчета. Около 48 000 служители на реда, пожарникари и бойци се отзовават на сигналите с молба за помощ.

Пороите се отразиха и на индустриалния темп. Някои автомобилопроизводители, измежду които Мицубиши и Мазда, стопираха за известно време работа в някои свои фабрики, тъй като преваляванията и наводненията прекъснаха веригите за доставки и изложиха на риск сигурността на служащите, заяви организация Киодо.

Междувременно мощно земетресение бе усетено през днешния ден в страната.

Според данни на националното метеорологично ръководство на страната магнитудът на земетресението е 6,0, а епицентърът е в префектура Тиба, прилежаща на Токио, на дълбочина 50 километра, съобщи организация Киодо.

Данни за потърпевши или опустошения към този момент няма, оповестена бе заплаха от цунами, само че няколко минути по-късно предизвестието бе анулирано.

Към канцеларията на японския министър председател Шиндзо Абе се основава ексклузивен държавен щаб след земетресението.

Щабът ще събира и проучва информациите за вероятни последици от стихията и ще координира работата на съответните ведомства, свързани с дейностите по ликвидирането им, заяви ТАСС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР