Най-малко 46 мигранти са открити мъртви в и около ремарке

...
Най-малко 46 мигранти са открити мъртви в и около ремарке
Коментари Харесай

46 мигранти открити мъртви в ремарке на трактор в Тексас

Най-малко 46 мигранти са открити мъртви в и към ремарке на трактор, изоставено край пътя в Сан Антонио, в централната част на Тексас, оповестиха управляващите.

Мрачното изобретение е един от най-тежките произшествия с мигранти в Съединените щати през последните години и идва пет години след сходен гибелен случай в същия град, на няколко часа от мексиканската граница.

" В момента сме обработили почти 46 тела, които са сортирани, маркирани и оповестени за умряли ", съобщи пред кореспонденти началникът на пожарната в Сан Антонио Чарлз Худ.

Той съобщи, че 16 души са били превозени до болница живи и в схващане - 12 възрастни и 4 деца.

" Пациентите бяха горещи на пипане, страдаха от топлинен удар, топлинно безсилие, нямаше следи от вода в транспортното средство, то беше хладилен трактор с ремарке, само че на него нямаше очевидно работещ климатик ", сподели Худ.

Длъжностните лица оповестиха, че трима души са арестувани по отношение на случая.

Сан Антонио, който се намира на към 250 км от границата, е главен директен маршрут за трафикантите на хора.

Превозното средство е открито на път наоколо до автомагистрала I-35 - съществена американска артерия, която се простира чак до границата с Мексико. На мястото на случая се организира огромна незабавна интервенция с присъединяване на полиция, пожарна и коли за спешна помощ.

Губернаторът на Тексас Грег Абът, републиканец, който се афишира за твърда позиция във връзка с имиграцията, се обърна към президента Джо Байдън по отношение на случая - упрекна го в " смъртоносна политика на отворени граници ".

" За тези смъртни случаи е отговорен Байдън ", написа Абът в Туитър. " Те демонстрират смъртоносните последствия от отхвърли му да приложи закона. "

Сан Антонио беше мястото на сходна мигрантска покруса през 2017 година, когато 10 души се задушиха в задушно ремарке с негоден климатик и запушени вентилационни отвори, до момента в който пътуваха към Съединените щати. Десетки други бяха приети в болница с топлинен удар и дехидратация - като се счита, че в камиона са пътували до 200 души, множеството от които са избягали, когато той е спрял на паркинг.

" Господи, помилуй ги. Те се надяваха на по-добър живот ", написа в Туитър Густаво Гарсия-Силер, архиепископ на Сан Антонио, откакто се появи новината за откриването на камиона в понеделник. " За следващ път неналичието на храброст да се оправим с имиграционната промяна унищожава животи ". /БГНЕС

Сан Антонио / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР