Най-малко 46 мъртви мигранти бяха открити в ремаркето на камион

...
Най-малко 46 мъртви мигранти бяха открити в ремаркето на камион
Коментари Харесай

Най-малко 46 мъртви мигранти в ремарке в Тексас

Най-малко 46 мъртви мигранти бяха открити в ремаркето на камион в покрайнините на Сан Антонио, щата Тексас, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. Още 16 мигранти, от които 12 възрастни и четири деца са избавени и приети в болница. Сред починалите мигранти няма деца, заяви локалната противопожарна работа.

Хоспитализираните мигранти страдат от безсилие и дехидратация, а в ремаркето не са открити следи от вода. Според началника на локалната полиция Уилям Макманъс това е един от най-тежките сходни произшествия в историята на града и по него ще стартира федерално следствие. Полицейският шеф заяви, че по случая са арестувани трима души.

Работник от града, минаващ около мястото е чул крясъци за помощ малко преди 18:00 ч. локално време и е алармирал полицията, сподели полицейският шеф Уилям Макманъс. Служителите на полицията са се отзовали на сигнала и са разкрили мъртво тяло на земята зад ремаркето с отчасти открехната врата. Предполага се, че мигрантите са починали от топлинен удар.

Мексиканският външен министър Марсело Ебрард сподели, че мексиканският консул пътува към мястото на нещастието. Мининистърът добави, че двама от оживелите и настанени в болница мигранти са били разпознати като гватемалци, а националността на останалите към момента не е открита.

Губернаторът на Тексас, републиканецът Грег Абът, упрекна за нещастието имиграционната политика на президента Джо Байдън.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР