Най-малко 45 души са били убити при израелски удари срещу

...
Най-малко 45 души са били убити при израелски удари срещу
Коментари Харесай

Най-малко 45 убити при израелски удари срещу бежански лагер в Газа

Най-малко 45 души са били убити при израелски удари против централен бежански лагер в Газа, заяви ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето в неделя в обновена информация. Израел не е удостоверил, че е блъснал лагера Ал-Магази, а боен представител сподели, че изследват дали сили са работили в региона по време на бомбардировката късно в събота. Управляваното от Хамас министерство в обсадената Ивица Газа съобщи в изказване, че " броят на мъчениците в клането в Магази е повишен до 45 ".

Говорителят на министерството Ашраф Ал-Кудра в началото заяви за 30 смъртни случая. Хамас сподели в изказване, оповестено в Telegram, че Израел е " непосредствено " бомбардирал цивилни домове, добавяйки, че множеството от починалите са дами и деца. „ Израелски въздушен удар беше ориентиран към къщата на моите съседи в лагера Ал-Магази, прилежащата ми къща отчасти се срути ", сподели Мохамед Алалул, 37, публицист, работещ за турската Анадолска организация. Алаул сподели пред Агенция Франс Прес, че 13-годишният му наследник Ахмед и 4-годишният му наследник Каис са били убити при нападението, дружно с брат му. Съпругата му, майка му и още две деца са ранени.

Израел даде обещание да унищожи Хамас, откакто неговите бойци направиха брутална офанзива на 7 октомври против израелски общности и военни постове покрай границата с Газа, която съгласно израелски публични лица е умъртвила повече от 1400 души, основно цивилни.

Повече от 240 израелски и задгранични заложници също са били отвлечени по време на нападението, настояват публични лица. Министерството на здравеопазването в Газа споделя, че повече от 9480 поданици на Газа, най-вече дами и деца, са били убити при израелските удари и засилващата се наземна акция.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР