Най-малко 44 мигранти се удавиха днес, след като лодката им

...
Най-малко 44 мигранти се удавиха днес, след като лодката им
Коментари Харесай

Трагедия! Десетки мигранти се удавиха в океана

Най-малко 44 мигранти се удавиха през днешния ден, откакто лодката им се прекатурна край крайбрежията на Западна Сахара. Това оповестиха от организацията за помощ на мигранти Caminando Fronteras. Други 12 души са оживели при нещастието, разгласи в Twitter Хелена Малено от организацията. Оцелелите са задържани, прибавя тя.

Телата на седем от жертвите са извадени на брега, само че останалите не могат да бъдат открити, изяснява Малено.

Не е ясно каква е била дестинацията на лодката, само че нормално мигрантите, които потеглят от този регион, се пробват да доближат Канарските острови. Мароко е основен директен пункт по маршрутите на мигрантите, които се надяват на по-добър живот в Европа.

По данни на Министерството на вътрешните работи през първите три месеца на тази година в Мароко са предотвратени повече от 14 700 опита за незакона миграция и са разрушени 52 мрежи за трафик на хора, осведоми Нова.

Миналата година мароканските управляващи са спрели повече от 63 120 прекосявания и са разрушили 256 мрежи за контрабанда. По данни на испанското вътрешно министерство през 2021 година над 40 000 мигранти са пристигнали в страната по море.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР