Най-малко 44 души загинаха, а над 130 са ранени при

...
Най-малко 44 души загинаха, а над 130 са ранени при
Коментари Харесай

Най-малко 44 души загинаха ​при въздушен удар срещу мигрантски център в Триполи​

Най-малко 44 души починаха, а над 130 са ранени при въздушен удар против мигрантски център в либийската столица Триполи, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Пратеникът на Организация на обединените нации в Либия жигосах офанзивата и я дефинира като " равнозначна на военно закононарушение ". Повечето жертви са от Африка, които се пробват да доближат Европа през Либия по море.

Отман Муса - емигрант от Нигерия: Имаше доста ранени, някои от тях умряха на улицата до момента в който бягаха, други към момента са под отломките. Единственото, което желаеме, е Организация на обединените нации да ни помогне да напуснем това място, тъй като тук е рисково.
Подозренията за удара падат върху по този начин наречената Либийска национална войска на военачалник Халифа Хафтар, който от април организира атака за завладяване на столицата Триполи. Бунтовниците на собствен ред упрекнаха държавните сили. 

Либия е главен маршрут за бежанци, тръгнали за Италия като входна врата към Европа. Но доста от тях биват арестувани и връщани назад в Африка от либийската крайбрежна защита, подкрепяна от Европейския съюз. Хилядите мигранти, върнати назад, са настанявани в центрове като изумения. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР