Най-малко 43 години ще прекара в затвора британецът, който връхлетя

...
Най-малко 43 години ще прекара в затвора британецът, който връхлетя
Коментари Харесай

Терористът, размазал с бус мюсюлмани в Лондон, ще лежи до живот

Най-малко 43 години ще прекара в пандиза британецът, който връхлетя с минибус върху група мюсюлмани край джамия в Лондон през юни м.г.
Той бе приет за отговорен в ликвидиране и в опит за ликвидиране от съд в Лондон, предадоха Асошиейтед прес.

На 19 юни 2017 година 48-годишният Дарън Озбърн с бус опустоши пешеходци, излизащи от джамия в Северен Лондон. При нападението 11 души от мюсюлманската общественост бяха ранени, един от тях почина на място.

Съдията назова действието на Дарън Озбърн закононарушение, подбудено от "омраза и предпочитание за отплата " против мюсюлманите.

"Това бе терористична офанзива, която извършихте с желание да убивате ", сподели съдията, обявявайки присъдата през днешния ден. А тя е пожизнен затвор без право на опрощение в течение на 43 година

При случая почина 51-годишният Макрам Али - татко на 6 деца, а 12 души бяха ранени, двама от тях - тежко. Групата таман излизала от петъчна молитва в джамията по време на Рамазана, когато върху тях връхлетял бусът на нападателя.

Семейството на починалия бе в правосъдната зала при произнасянето на присъдата. Неговата щерка Рузина Ахтар сподели в изказване, прочетено в съда, че животът на татко й е бил "отнет по нечовечен метод от едно доста лимитирано, бездушно създание ".

Полицията и прокуратурата също квалифицираха действието на Озбърн като терористичен акт. Според тях обвиненият, който преди този момент не е изповядвал крайнодесни възгледи, намразил мюсюлманите, откакто гледал филм по Би Би Си за полови похищения против бели девойки от английски мъже от пакистански генезис в град Рошдейл в Северна Англия.

В резултат той почнал да гледа на мюсюлманите като на екстремисти и на изнасилвачи в педофилски банди. Под въздействието на този филм Озбърн почнал да се интересува от персони и групи от крайната десница, отбелязва Ройтерс.

Пред съда обаче обвиненият не се призна за отговорен и съобщи, че не той, а различен мъж на име Дейв е карал автомобила, когато блъснал тълпата пред джамията в Северен Лондон, само че съдът не одобри изказванията му.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР