Най-малко 42-ма цивилни са били убити при масивни въздушни удари

...
Най-малко 42-ма цивилни са били убити при масивни въздушни удари
Коментари Харесай

42-ма убити цивилни при въздушни удари на САЩ в Ракка

Най-малко 42-ма цивилни са били убити при солидни въздушни удари на ръководената от Съединени американски щати интернационална коалиция против позиции на терористите от ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в сирийския град Ракка. Това заяви Сирийският център за наблюдаване на човешките права, представен от " Франс прес ".

19 деца и 12 дами са измежду починалите при нападенията, които са засегнали няколко квартала в северния град, прецизират от центъра.

Това е втори следващ ден на жестоки бомбардировки в Ракка, повече от половината от която към този момент е под контрола на подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили, които се борят против ДАЕШ.

С избитите през днешния ден цивилни общият брой на починалите цивилни, убити при удари на интернационалната коалиция, стават общо 167 души от 14 август, откакто от Сирийския център оповестиха, че минимум 27 са били убити в неделя.

" Жертвите са доста, тъй като бомбардировките удрят квартали в центъра на града, които са гъсто обитаеми с цивилни ", прецизира Рами Абдел Рахман, който е началник на Сирийския център за наблюдаване на човешките права, допълвайки: " Има здания, цялостни с цивилни, които се пробват да избягат от фронтовите линии. Въздушните удари на обединението са ориентирани към всяка постройка, където се засичат какъвто и да е тип придвижване на ДАЕШ. "

Според Организацията на обединените народи (ООН) в града има хванати в капан до 25 хиляди цивилни, като има дефицит на храна и горива.

Според Организация на обединените нации следените от ДАЕШ елементи от Ракка в този момент е " най-лошото място " в разкъсваната от война страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР