Най-малко 42-ма души станаха жертви на свлачище, предизвикано от проливните

...
Най-малко 42-ма души станаха жертви на свлачище, предизвикано от проливните
Коментари Харесай

Най-малко 42 жертви на свлачище в Камерун

Най-малко 42-ма души станаха жертви на свлачище, провокирано от проливните дъждове в Западен Камерун, оповестиха през днешния ден локалните управляващи, представени от Франс прес.
Има информация за още десетки затрупани под земните маси след активизиралото се нощес свлачище в град Бафусам в Западната провинция, където протича избавителна акция, сподели губернаторът на провинцията Ава Фонка Аугустин, показва ДПА..
Най-малко 28 000 души останаха без заслон в Централноафриканската република (ЦАР) в резултат на най-голямото от 20 години наводняване, оповестиха Франс прес и ТАСС, като се позоваха на чиновници на Червения кръст.
"Много жилища са разрушени, а цели квартали наводнени ", съобщи ръководителят на филиала на Червения кръст в ЦАР свещеник Антуан Мбаобого.
Продължаващите към този момент седмица непрекъснати поройни превалявания доведоха до съществено повишаване на водите на река Убанги и нейните притоци. Наводненията засегнаха мощно столицата Банги, която се намира на брега на Убанги. По доста от улиците на столицата, чието население е към милион поданици, хората се придвижват с лодки. Голяма част от кварталите на града са наводнени, нанесени са съществени вреди както на публични, по този начин и на жилищни постройки. В Банги не доближава пречистена питейна вода.
Проливни дъждове паднаха и в централната част на Нигерия, което разреши всеобщо бягство от затвор в щата Коги, съобщи Франс прес.
Общо 122 пандизчии са избягали, 105 са останали. Двайсет от бегълците са задържани, 97 още се търсят, съобщи представител на службата за ръководство на нигерийските затвори.
Проливните дъждове предизвикаха наводнения и в централните елементи на Сомалия. Загинали са минимум 10 души, съобщи ТАСС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР